ديدار رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق حضرت حجت الاسلام سید عمار حکیم با آيت الله سيد محمد جواد علوي بروجردي
به گزارش پايگاه اطلاع رساني دفتر حضرت آيت الله علوي بروجردي،
حضرت حجت الاسلام والمسلمين سید عمار حکیم رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق
امروز سه شنبه 14 شهریور ماه، با حضور در بيت حضرت آيت الله العظمي بروجردي(قدس سره)
با آيت الله سيد محمد جواد علوي بروجردي ديدار كرد.
بررسی تحولات جهان اسلام به ویژه مسائل کشور عراق از جمله مهمترین محورهای گفتگوی رییس مجلس اعلای اسلامی عراق با آيت الله سيد محمد جواد علوي بروجردي بود.
در ابتدای این دیدار سید عمار حکیم رئیس مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق گزارشی از آخرین وضعیت تغییر و تحولات و پیشرفتهای صورت گرفته در کشور عراق، به ویژه مسائل و مشكلات شیعیان و حوزه های علمیه این کشور بیان کرد
سید عمار حکیم: تحولات در منطقه جدي است و ميتواند يك تهديد جدي و يك فرصت جدي مورد استفاده قرار بگيرد، بايد بزرگان و علما و نمايندگان جهان تشيع با تدبر و تدبير، تعريفي از دوست و دشمن و مصالح شيعه، چه در منطقه و چه در جهان بكنند. چگونه شيعه روابط خود را در منطقه نهادينه كند؟ چگونه با يك تاكتيك خاص مشكلات را برطرف كنيم تا اصل همپيماني محفوظ بماند و حاكميت شيعه لطمه نبيند؟
وي در ادامه گفت: مشكلات و چالشها را ميتوان به عنوان يك فرصت ديد تا كشور عراق وحدت و انسجام بين احزاب و گروهها محقق شود.
در ادامه اين ديدار آيت الله سيد محمد جواد علوي بروجردي فرمودند: ايران به عنوان مركزيت شيعه در دنيا شناخته شده است و از آنجا كه گرفتار مسائل خاص و مشكلات پيش آمده از ناحيه دشمنان است، روشن است منافع و مسائل ايران چه بخواهد و يا نخواهد سايه بر تمام شيعه مياندازد. از اين رو مرجعيت شيعه با يك حركت منسجم و مدبرانه روابط خود را با اهل سنت ترسيم كند. اگر قرار است شيعه بماند با دشمني و كوبيدن نميتوانيم بمانيم. شيعه در دنياي اسلام در اقليت هست، لذا بايد رابطه خود را با ديگران تعريف كنيم همانجور كه آيت الله العظمي بروجردي تقريب بين مذاهب اسلامي را درست كردند كه اين، تعريف رابطه بين مذاهب بود، مرحوم آيت الله العظمي حكيم در همين زمينه مكاتباتي با شيخ الازهر داشتند و اساسي در قصه تقريب وارد شدند.
ايشان در ادامه خطاب به آقاي سيد عمار حكيم فرمودند: مسالهاي كه در مورد عراق هست اين كه شما در سياست عراق مواضع اساسي داريد، سياستمدار نميتواند روي ايدهآلها حساب كند، ايدهآل زياد و فراوان است، بلكه هميشه بايد نسبت به وضع موجود توقف و حساب باز كرد. و عجيب اين است كه در تاريخ ائمه اطهار(عليهم السلام) كه نگاه ميكنيم وجود مقدس امام مجتبي و امام صادق و حتي حضرت امام هادي(عليهمم السلام) وضع موجود را بررسي ميكردند و از وضع موجود بهره برداري ميكردند. در كتب روائي و تاريخي مشاهده ميكنيم، تعداد وكلاي حضرت عسكري و حضرت هادي با وجود اينكه در حصر و عسكر بودند از همه ائمه بيشتر است؛ يعني ارتباطات خيلي قويتر شده و اين نشان دهنده استفاده از وضع موجود است. در عراق به هر حال طوايف مختلفي هستند اما شيعه جمعيت قابل ملاحضهاي است و شيعه هميشه راهنما و رهبر داشته و آلان نيز ميبايست دنبال رهبري و فكري حركت كنند و اين به عهده شما است كه اين فكر را القا كنيد. و توجه داشته باشيد، القا كردن فكر فقط با سخن گفتن نيست، در عمل بايد خودش را نشان بدهد. اختلافات و مشكلات داخلي كشور عراق با تدبير حل ميشود. وجود آيت الله العظمي سيستاني در عراق و تفكر ايشان براي شما كمك بسيار بزرگي است. اميدوار هستيم مرجعيت در ايران نيز بتواند راهگشا باشد.
آيت الله علوي در ادامه با تاكيد بر حفظ وحدت بين تمام طوايف اسلام، فرمود: هر چند وهابيها به اسم اهل تسنن شيعه را ميكشند و مساجد را منفجر ميكنند، بايد توجه داشت اينها هنر نيست بلكه اين موارد سند مظلوميت شيعه است، لذا اگر در مقابل آنان تندروي و شدت عمل به خرج دهيم، بين آنها تعصبات باطل ترويج پيدا ميكند. و دشمنان و گروههاي وهابي با دامن زدن به اختلافات و ترويج و اشاعه تعصبات در بين سلفيها به حيات خود ادامه ميدهند. چراكه آنها مثل شيعه عاشورا، نهج البلاغه و صحيفه سجاديه ندارند، تا جوانهايشان را جذب كنند، پس خود به خود مقهور ما هستند. از اين رو عقلاي واقعي كساني هستند كه تدبير ميكنند و مشكلات را برطرف ميكنند. ما اميدوار هستيم كه بيت آلحكيم و تمام شخصيتهاي عراق با تدبير بر مشكلات فائق آيند.