English | فارسی
ﺳﻪشنبه 11 بهمن 1390
تعداد بازدید: 5053
تعداد نظرات: 0

مصاحبه آقاي آرشه تونگ دبير كل سازمان بين المللي مبارزه با الكل با حضرت آيت الله العظمي آقاي بروجردي (قدس سره) در قم

مصاحبه آقاي آرشه تونگ دبير كل سازمان بين المللي مبارزه با الكل با حضرت آيت الله العظمي آقاي بروجردي (قدس سره) در قم

بسم الله الرحمن الرحیم

 مصاحبه مهمي با پيشواي شيعيان جهان

دليل حرمت مشروبات الكلي

جريان مصاحبه آقاي آرشه تونگ دبير كل سازمان بين المللي مبارزه با الكل و آقاي دكتر چهرازي  استاد دانشگاه و دبير انجمن مبارزه با ترياك و الكل ايران با حضرت آيت الله العظمي آقاي بروجردي در قم.

بر حسب تعيين وقت قبلي اين جانب به اتفاق آقاي آرشه تونگ دبير كل سازمان بين المللي مبارزه با الكل به محضر آيت الله العظمي مشرف گرديديم.

حضرت آيت الله در صدر اطاقي جلوس فرموده و دورادور اطاق مذكور فقها و علما اعلام و آيات الله نقاط مختلفه كشور نشسته بودند. آقاي حاج احمد خادم ورود ما را اعلام نمود. اينجانب و آقاي آرشه تونگ چنانچه معمول است كفش ها را در جلوي اتاق در آورده وارد اتاق شديم و متفقاً براي دست بوسي به حضور ايشان رفتيم. حضرت ايشان نهايت احترام را براي ما قائل شدند و در كنار خود امر به جلوس فرمودند.

وضع ساده و بي رياي محضر ايشان و حضور داشتن آن همه از پيشوايان سالخورده و معمم كه در قيافه هريك آثار تحقيق و تفكر آشكار مي بود فوق العاده جلب توجه مي كرد.

حضرت آيت الله با قيافة جذاب و جبيني باز و نگاه آرام بخش از ديدار ما اظهار خوشوقتي و احوال پرسي فرمودند.

اينجانب پس از اداي احترام و سلام و تعارف با حضار محترم چنين عرضه داشتم: حضرت آيت الله از اينكه موافقت فرموديد آقاي آرشه تونگ به اتفاق اين جانب شرفياب شويم سپاسگزارم مشاراليه كه عهده دار امور بين المللي مبارزه با الكل مي باشد از اهالي كشور سوئيس بوده و بيش از ده سال بوده كه به سمت دبير كل وقت خود را به مبارزه با الكل در دنيا مصروف داشته است.

دو هفته پيش از سوئيس به اندونزي براي شركت در كنگره مبارزه با الكل رفته و اينك در مراجعت به سوئيس شائق ديدار تهران و پي بردن به اقدامات انجمن مبارزه با ترياك و الكل ايران بوده و چون مهمترين عامل مبارزه با الكل در كشور ما همانند مذهب مقدس اسلام و بزرگترين مرجع عالم اسلامي و تشيع همانا حضرت آيت الله مي باشند علي هذا فوق العاده علاقه به شرفيابي و دست بوسي حضرت عالي مي داشت.

چنانچه خاطر مبارك مستحضر است در جريان جنگ بين المللي دوم در اثر ازدياد فقر وفاقه و مصائب و بدبختي هاي گوناگون تعداد زيادي از هموطنان ما گمراه شده و براي نجات خود از آلام و مصائب روحي به ستعمال سم خانمان سوز ترياك و مشروبات زهرآگين الكلي متوسل مي شدند.

بدين جهت آمار مصرف ترياك و مواد الكلي به ارقام سرسام آوري رسيده بود.

جمعي از مؤمنين و علاقمندان به بقاي ملت ايران گرد هم جمع شده و انجمن مبارزه با ترياك  و الكل را تشكيل دادند نظر به اينكه استعمال ترياك در سرتاسر كشور نزد زن و مرد و بچه و پير شهر نشين و دهاقين رائج شده بود  بدواً تمام هم خود را به مبارزه با استعمال ترياك مصروف داشتند و چنانچه به عرض مبارك رسيد پس از دوازده سال مبارزه متوالي حسب الامر اعلي حضرت همايون شاهنشاهي قوانين پيشنهادي انجمن مورد تصويب مجلسين قرار گرفت و زراعت و تجارت و استعمال مواد افيوني قدغن گرديد در اين مدت جسته و گريخته اقدامات مؤثر و مفيدي نيز عليه مشروبات الكلي صورت گرفته است ولي هنوز قوانيني كه در اين مورد به مجلس شوراي ملي ارجاع گرديده مورد تصويب قرار نگرفته است تا ريشه اين بليه عظيمي مانند بلاي ترياك از بيخ و بن كنده شود.

حضرت آيت الله چنين فرمودند: اقدامات شما و انجمن در مبارزه با ترياك بسيار مؤثر و سودمند بوده ولي شايسته است اقدامات مؤثرتري عليه استعمال مواد خمري صورت گيرد من به رئيس دولت پيغام فرستادم تا در اين مورد توجه خاص مبذول دارند.

در اين موقع آقاي آرشه تنگ پس از اظهار خوشوقتي و تشكر از پذيرفته شدن حضور ايشان خواستار شد تا به سئوالات ايشان پاسخ فرمايند. حضرت آيت الله اظهار خوشوقتي فرمودند.

آرشه تونگ: حضرت آيت الله چرا استعمال الكل و مواد خمري در مذهب اسلام قدغن شده است؟

جواب: انسان به سبب داشتن عقل اشرف مخلوقات شناخته شده و منظور از خلقت وي همانا پيمودن راه تكامل در خداشناسي مي باشد وديعه گران بهاي شعور و عقل كه خداوند به ما داده براي حفظ آن هم دستوراتي امر فرموده است و در اين باب پيغمبر اكرم(ص) استعمال و شرب مواد الكلي را كه منجر به مستي و اختلال عقل مي گردد حرام فرموده و وجوب اين تحريم براي هر عقل سليم مسلم قطعي مي باشد.

سؤال: بلي اگر استعمال مشروبات الكلي به مرحله مستي رسد عقل و شعور را مختل مي سازد ولي در مواردي كه مقادير كم استعمال شود كه منجر به مستي نگردد در اين مورد چه مي فرمايند.

جواب: وقتي دانسته شد كه فضيلت انسان نسبت به حيوان همانا بواسطة داشتن عقل و شعور است و وقتي مسلم گرديد كه انسان موظف است در حفظ تكامل اين موهبت هاي آسماني كه عقل و شعور و ادراك بشري مي باشد سعي كافي مبذول دارد بنابراين شرب هر آنچه اين قوا را سست و كند كند جايز نخواهد بود و قطع است كه شرب مواد خمري به هرمقدار و اندازه اي كه باشد مشار را تحت تاثير قرار مي دهد. علاوه بر اين موضوع ديگري كه درخور اهميت است آنكه خداوند تبارك و تعالي به خصوصيات طبع بشري وقوف كامل دارد و از طبع زياده طلبي مخلوق خود واقف است و بدين جهت اگر مقدار كم آن را جائز مي شمرد تعيين حدود آن خالي از اشكال نمي گرديد و بدين جهت براي اينكه بشر از بليه مستي كه با هستي او منافات دارد نجات يابد شرب جزء و كل آن را قدغن فرموده است چنانچه حضرت رسول(ص) در قرآن كريم چنين مي فرمايد:

يسئلونك عن الخمر و المسير قل فيهما اثم كبير و منافع للناس و اثمهما اكبر من نفعهما، و همچنين درآيه 92 سورة مائده مي فرمايد:

إِنّمَا الْخَمْرُ وَ الْمَيْسِرُ وَ اْلأَنْصابُ وَ اْلأَزْلامُ رِجْسٌ مِنْ عَمَلِ الشّيْطانِ فَاجْتَنِبُوهُ لَعَلّكُمْ تُفْلِحُونَ. وهمچنين در آيه 93 سورة مائده فرمودند:

إِنّما يُريدُ الشّيْطانُ أَنْ يُوقِعَ بَيْنَكُمُ الْعَداوَةَ وَ الْبَغْضاءَ فِي الْخَمْرِ وَ الْمَيْسِرِ وَ يَصُدّكُمْ عَنْ ذِكْرِ اللّهِ وَ عَنِ الصّلاةِ فَهَلْ أَنْتُمْ مُنْتَهُونَ.

آرشه تونگ: متجاوز از ده سال است كه ادارة امر مبارزه با الكل در دنيا بعده اين جانب مي باشد، در اين مدت با شخصيت هاي بزرگ ممالك مختلف اعم از مذهبي سياسي و اجتماعي مذاكره و مصاحبه هاي مفصلي داشتم ولي اذغان دارم كه تاكنون هيچ كس در دنيا بيانات جامع و مستدلي چنانچه آن حضرت فرمودند اظهار نداشته و فرمايشات شما بزرگترين سند ما براي مبارزه با شرب مواد الكلي در دنيا خواهد بود. في الحقيقه بزرگترين راه نيل به هدف همانا پيروي از دستورات و فرمايشات آن حضرت مي باشد بنام خود و تمام سازمان هاي بين المللي مبارزه با الكل از حضرت آيت الله و همكاران ارجمند سپاسگزار بوده و اميدوارم به رهبري آن حضرت در اين مبارزه مقدس توفيق كامل نصيب گردد.

در پايان مصاحبه مجدداً به دست بوسي حضرت آقا نائل شده و از محضر حضرت آيت الله كه سادگي و شكوه واقعي آن آرشه تونگ را سخت تحت تاثير قرار داده بود كسب اجازه نموده مرخص شديم.

آقاي آرشه تونگ پس از مراجعت به سوئيس كتباً خواستار شده كه مراتب احترام و شيفتگي و سپاسگزاري ايشان را مجدداً به عرض حضرت آيت الله برسانم.

تصاویر
  • مصاحبه آقاي آرشه تونگ دبير كل سازمان بين المللي مبارزه با الكل با حضرت آيت الله العظمي آقاي بروجردي (قدس سره) در قم
  • مصاحبه آقاي آرشه تونگ دبير كل سازمان بين المللي مبارزه با الكل با حضرت آيت الله العظمي آقاي بروجردي (قدس سره) در قم
  • مصاحبه آقاي آرشه تونگ دبير كل سازمان بين المللي مبارزه با الكل با حضرت آيت الله العظمي آقاي بروجردي (قدس سره) در قم
کلیه حقوق این سایت متعلق به دفتر حضرت آیت الله علوی بروجردی می باشد. (1403)
دی ان ان