English | فارسی
ﺳﻪشنبه 05 اردیبهشت 1391
تعداد بازدید: 1844
تعداد نظرات: 0

بیانات حضرت ایت الله علوی بروجردی بعد از درس خارج فقه

بیانات حضرت ایت الله علوی بروجردی بعد از درس خارج فقه

 بسم الله الرحمن الرحیم

اثر گناهان بر دل‌ها، در كلام حضرت زهرا (سلام الله عليها)

به مناسبت ایام فاطمیه و شهادت حضرت صدیقه کبری، فاطمه زهرا ـ سلام‌الله‌علیها ـ جملاتی از خطبه شریفه آن حضرت در مسجد را بیان می‌کنیم.

 پس از آنکه حضرت در مسجد پیامبر ـ صلی‌الله‌علیه‌وآله ـ خطبه معروف خود را بیان فرمودند و خلیفه را به محاکمه کشاندند، خلیفه در پاسخ، سخنانی عاطفی گفت: «شما فرزند رسول الله و سرور زنان عالم هستید. هرچه در اختیار من است، برای شماست و ...». فالتفتت فاطمة عليها السلام إلى الناس وقالت : حضرت زهرا ـ سلام‌الله‌علیها ـ در ادامه خطاب به اجتماع عظیم مسلمانان فرمودند: مَعاشِرَ الْمُسْلِمينَ الْمُسْرِعَةِ اِلى قيلِ الْباطِلِ، الْمُغْضِيَةِ عَلَى الْفِعْلِ الْقَبيحِ الْخاسِرِ، اَفَلا تَتَدَبَّرُونَ الْقُرْانَ اَمْ عَلي قُلُوبٍ اَقْفالُها، كَلاَّ بَلْ رانَ عَلى قُلُوبِكُمْ ما اَسَأْتُمْ مِنْ اَعْمالِكُمْ، فَاَخَذَ بِسَمْعِكُمْ وَ اَبْصارِكُمْ[1] .

ای مجموعه مسلمانی که هر جا ندای باطلی بلند می­شود، با سرعت و شتاب به سمت آن می­روید و از آن استقبال می­کنید؛ ای کسانی که از کارهای زشت و نادرستی که در برابرتان انجام می‌شود، چشم‌پوشی می­کنید و از آن می‌گذرید، چنان‌که گویا اصلاً آن را ندیده‌اید؛ من سخنان خود را گفتم و به کتاب خدا و کلام نبی استدلال کردم و شما این برخوردها را با من می­بینید، ولی ساکت نشسته‌اید و تماشا می­کنید؟ آیا در کلمات قرآن و آیات وحی خدا تدبر نمی‌کنید؟ مگر بر دل‌های شما قفل زده شده است که از تأثیرات این وحی آسمانی جلوگیری می‌کند؟ نه؛ بلکه دل‌هایتان بر اثر کارهای زشت و نادرست زنگار گرفته است و این زنگارها مانع تأثیر کلام وحی بر قلب‌هایتان شده و چشم و گوش شما را نیز فراگرفته است. در نتیجه، بر اساس انسانیت و فطرت انسانی عمل نمی­کنید. بسیاری از امور را نمی­خواهید ببینید و بشنوید؛ اما بسیاری از چیزها را اصلاً نمی‌بینید و نمی‌شنوید. این اشکال، از چشم و گوش شما نیست؛ بلکه به دلیل اعمال نادرستی است که مرتکب شده‌اید.

تیرگی قلب و بسته شدن چشم و گوش

حضرت فاطمه زهرا ـ سلام‌الله‌علیها ـ  در اینجا نکته­ای را بیان می‌فرمایند. وقتی انسان می­بیند در کنارش ظلمی اتفاق می­افتد، در برابر آن واکنش نشان می­دهد؛ اما همین انسان ممکن است بر اثر انجام کارهای زشت و نادرست، به شرایطی خو بگیرد و عادت كند که تنها به برخی از حوادث اطراف خود واکنش نشان دهد، اما برخی از رویدادها و اتفاقات را اصلاً نبیند و صدای حق را نشنود. فاطمه زهرا ـ سلام‌الله‌علیها ـ در چنین فضا و جوّی در حال صحبت است. به هر حال، حضرت علی ـ علیه‌السلام ـ پس از پیامبر شأن و جایگاه بالایی داشته و واقعه غدیر هم نزدیک بوده است؛ اگر شأن حضرت زهرا ـ سلام‌الله‌علیها ـ نزد مردم، بالاتر از حضرت علی نبوده باشد، دست‌کم مساوی با ایشان بوده است؛ اما هیچ یک از مردم پس از شنیدن سخنان آن حضرت، از ایشان طرف‌داری نکرد.

در همان زمان، مسلمة کذاب و سجاح که زن بود، ادعای نبوت کردند و بسیاری از مسلمانان با آنها بیعت کردند؛ حتی برخی از حفاظ قرآن و کسانی که در غزوات کنار رسول خدا ـ صلی‌الله‌علیه‌وآله ـ بودند، به آنها ایمان آوردند؛ اما حداقل به اندازه یک دهم ایشان، کسی از حضرت زهرا ـ سلام‌الله‌علیها ـ طرف‌داری نکرد. این مصداق همان فرمایش حضرت است که الْمُسْرِعَةِ اِلى قيلِ الْباطِلِ. هنگامی که صدای باطل برمی‌خیزد و شبهه‌ای افکنده می‌شود، گرد آن جمع می‌شوند.

امروزه نیز وقتی در اینترنت شبهه‌ای مطرح می‌شود، از آن بسیار استقبال می‌شود؛ اما از سخن حق چندان استقبال نمی‌شود. حضرت فاطمه زهرا ـ سلام‌الله‌علیها ـ در این بیان خود، به‌خوبی دلیل این مطلب را بیان فرموده‌اند و آن اینکه گناهان و انحرافات عملی و شکستن حرمتهاي الهی، بر دل‌ها اثر می‌گذارند و آنها را تیره می‌کنند. در نتیجه، بسیاری از چیزها نه به گوشش می‌رسد و نه به چشمش می‌آید. چنین فردی، دیگر بر اساس فطرت طبیعی خود عمل نمی‌کند و منکر آیات الهی می‌شود؛ چنان‌که خداوند می‌فرماید: ثُمَّ كَانَ عَاقِبَةَ الَّذِينَ أَسَاؤُوا السُّوأَى أَن كَذَّبُوا بِآيَاتِ اللَّهِ؛[2] آخر و عاقبت کسانی که به گناه اهمیت نمی‌دهند و در برابر خدا حرمت‌شکنی می‌کنند، به جایی می‌رسد که اساس دین و آیات الهی را منکر می‌شوند.

والسلام علیکم ورحمة الله وبرکاته



[1].شيخ طبرسي، الاحتجاج، ج1، ص144.

[2] . سورة روم، آیة 10.

تصاویر
  • بیانات حضرت ایت الله علوی بروجردی بعد از درس خارج فقه
ارسال نظر جدید

نام

ایمیل

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیه حقوق این سایت متعلق به دفتر حضرت آیت الله علوی بروجردی می باشد. (1403)
دی ان ان