مراسم پنجاه و چهارمين سالگرد ارتحال مرجع عظيم الشان جهان تشيع حضرت آيت الله العظمي بروجردي (قدس سره) روز سه شنبه مصادف با شب 12 شوال 1434 در جوار حرم كريميه اهل بيت فاطمه معصومه (سلام الله عليها) در مسجد اعظم برگزار شد.
به گزارش پايگاه اطلاعرساني دفتر حضرت آيت الله علوي بروجردي، اين مراسم كه با حضور مراجع عظام تقليد شيعه حضرات آيات اعظام وحيد خراساني، سبحاني، علوي گرگاني، دفتر مقام معظم رهبري، مدير حوزه هاي علميه قم، مدير حوزه علميه قم، نمايندگان بيوت مراجع عظام تقليد و برخي اعضاي جامعه مدرسين حوزه علميه قم، شوراي عالي حوزه، جمع كثيري از اساتيد، شخصيت هاي علمي، انديشمندان، روحانيون و فضلا حوزه علميه، مسولين، هيأت مذهبي و عاشقان به مكتب تشيع، مجاورين و زائرين كريمه اهل بيت حضرت فاطمه معصومه سلام الله عليها و نيز اقشار مختلف مردم شريف و متدين برگزار شد. ابتدا قاري ممتاز بين المللي كشور استاد يزدان پناه آياتي از قرآن كريم تلاوت و سپس با مرثيه سرايي مداح اهل بيت عصمت و طهارت(عليهم السلام) حاج آقاي عاصي مجلس ادامه يافت.
اين گزارش حاكي است، مراسم پنجاه و چهارمين سالگرد ارتحال مرجع عظيم الشان جهان تشيع حضرت آيت الله العظمي بروجردي (قدس سره) با سخنراني دانشمند معظم استاد فاطمينيا كه به تبيين جايگاه علمي و اخلاقي حضرت آيت الله العظمي بروجردي (قدس سره) ادامه يافت. وي با اشاره به این که باید قدر مذهب تشیع را بدانیم، اظهار داشت: طلبه ها قدر طلبگی را بدانند و این مسئله بسیار مهم است.
وی در ابتدا با اشاره به حدیثی از ثامن الحجج حضرت علي بن موسي الرضا(عليه السلام)« رحم الله عبدا أحيى أمرنا » خدا رحمت کند بنده ای را که یاد اهل بیت(عليهم السلام) را زنده می کند.
استاد حوزه در ادامه تصریح کرد: مفهوم رحمت در دعای ابوحمزه ثمالی شرح شده است؛ اگر با نیت خالص و مقصود ترقی و پیشرفت معنوی خودمان بخوانیم، این مفهوم را درک می کنیم؛ اما اگر برای مقدس بازی باشد چیزی از رحمت الهي نصیب ما نخواهد شد.
استاد حوزه علمیه با تاکید بر این که رحمتی که بر بندگان نازل می شود یکسان نیست، خاطرنشان کرد: رحمت به اندازه ظرفيت و ارزش هر شخص داده می شود.
حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا با تاکید بر ارزش دین و شهادت امام حسین (عليه السلام)در راه آن، خاطرنشان کرد: قدرت دین است که امثال آیت الله العظمی بهجت و آیت الله قاضی ها تربیت می كند.
استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه چگونه باید راه اهل بیت(عليهم السلام) را زنده نگه داریم، تصریح کرد: بعضی از سخنان را نمی توانیم بگوییم، چرا که به درستی مطلب را تبیین نمی شود، لذا ما متهم می شویم.
حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا با تاکید بر این که بسیاری از مردم می خواهند کار نیک انجام دهند اما در تطبیق دچار اشتباه می شوند، خاطرنشان کرد: اشتباه در تطبیق به یکی از مشکلات رايج تبدیل شده است.
منبر رفتن برای اهل بیت (ع) باشد
وی با انتقاد از برخی واعظان و سخنرانان ، اظهار داشت: منبر رفتن باید برای اهل بیت(عليهم السلام) باشد نه برای شنیدن تعریف و تمجید از سوی دیگران.
استاد فاطمی نیا با تاکید بر اینکه باید آنچه مورد رضایت اهل بیت(ع) قرار دارد را دنبال کنیم، اظهار داشت: هنگام منبر رفتن باید آب شد؛ باید بدانیم چه کسانی بر روی اين منبرها خطبه خوانده و مردم را وعظ كرده اند.
استاد حوزه علمیه ، ابراز داشت: ما حق نداریم در مورد مسائلی که اطلاع نداریم صحبت کنیم. سپس ايشان با انتقاد از مطرح شدن برخی سخنان در تلویزیون و منبرها، گفت: برخی افراد دیوار اسلام و عرفان را به قدری کوتاه ديده اند که هر چیزی را گیر می آورند به نام دين و عرفان برای مردم و جامعه بيان مي كنند در حالی که هیچ گونه اطلاع و ملاکی نیز ندارد. ايشان ابراز داشت: آيا حق منبر اهل بیت(عليهم السلام) این است؛ حداقل احاديث را بر روي منبر صحیح بخوانیم .
استاد حوزه علمیه با تاکید بر این که عظمت کریمه اهلبیت(سلام الله عليها) فراتر از عقل و درک ما است، تصریح کرد: قدرت شفاعت حضرت معصومه(سلام الله عليها) به گونه ای است که تمام شیعیان را در بر میگیرد.
دربرابر عقاید دیگران و شبهات مجهز باشیم
حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا با بیان اینکه وهابی ها و تکفیری جگر ما را سوزانده اند، خاطرنشان کرد: باید در برابر عقاید آن ها و شبهات باطلي كه آنها مطرح ميكنند، مجهز باشیم.
وی در ادامه بیان داشت: اگر با عنوان حدیث، حرف دروغی را برای مردم مطرح کنیم، چون جاذبه ندارد پای منبر حضور پیدا نخواهند کرد.
استاد حوزه علمیه با انتقاد از برخی افراد که در روایت مصائب امام سجاد(عليه السلام) و حضرت زینب (سلام الله عليها) در شام، اراجیف دشمنان اهل بیت(عليهم السلام) را تحویل مردم می دهند، تصریح کرد: ما نباید این حرف ها را قبول کنیم؛ پس علم درایه و رجال برای چه روزی است؟
حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا با طرح این پرسش مبنی بر این که مگر هر چیزی را در کاغذ و کتاب مشاهده می کنیم باید در منبر مطرح کنیم، ايشان در ادامه با بيان حديث امام رضا (عليه السلام): « فإن الناس لو علموا محاسن كلامنا لاتبعونا» اگر مردم سخنان زیبای ما را بشنوند، جذب می شوند و تبعيت مي كنند.
لذا باید نهج البلاغه، احادیث نورانی کافی و صحیفه سجادیه را برای مردم عرضه کرد تا آنان جذب و از سخنان معصومين «عليهم السلام» تبعيت كنند.
آیت الله العظمی بروجردی مرجعی تمام عیار
استاد حوزه علمیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ویژگی های آیت الله العظمی بروجردی و با تاکید بر این که ایشان یک مرجع تمام عیار بود، تصریح کرد: این عالم ربانی متخصص درجه یک علم رجال بودند. و وقتي در علم کلام وارد مي شود، یک متکلم به تمام معنا بود.
ايشان در ادامه با نقل خاطره و گفتار حكيمانه ايي از آيت الله شعراني مبني بر اينكه برخي افراد به واسطه ندانستن فقه اهل سنت در بعضي از اسائل اشتباه مي كنند. خاطرنشان کرد: یکی از امتیازات و ويژگي هاي بارز آیت الله العظمی بروجردی این بود که فقه اهل تسنن را به اندازه فقه شیعه مسلط بود.
استاد حوزه علمیه با تاکید بر اینکه سعادت عظیم عبارت است از تکمیل نفس ناطقه، تصریح کرد: از دو طریق برهان و استدلال؛ و ریاضت و مجاهده می توان نفس ناطقه را کامل کرد. سپس گفت: استدلال و برهان؛و ریاضت و مجاهده در طول هم هستند، نه در عرض هم؛ لذا اگر بخواهیم نفس ناطقه را فقط از راه ریاضت بدست بیاوریم، اشتباه کرده ایم.
حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا با تاکید بر این که خداوند در قرآن کریم در مراتب و جاهاي مختلف استدلال و برهان آورده است، ابراز داشت: آیت الله العظمی بروجردی از هر دو راه استدلال و برهان و نيز مجاهده با نفس برای تکمیل نفس ناطقه استفاده کردند. به همين جهت، آیت الله بروجردی يك فیلسوف به تمام معنا بود، و در مقابل این عالم ربانی داراي کرامات بسياري نیز هست؛ اما حتي اگر بخشی از کرامات گفته شود، برخی ها می گویند با عقل تطبیق ندارد و به همین خاطر به ذكر يك مورد بسنده مي كنم و از بیان بقيه آن ها صرف نظر می کنم. یک طلبه آذری براي تحصيل علوم ديني به قم آمده بود و در مدرسه حجتیه حجره گرفته بود، بعد از چند وقت كه در قم بود، مریض می شود. این مرض و گرسنگی به حدی بوده که بیشتر از بیست چهار ساعت هیچ چیز نخورده بود. تنها و بی کس در مدرسه حجتیه با مرض و تب بالا لنگان لنگان خودش را به حرم حضرت معصومه می رساند. داخل حرم که می شود به خانم سلام می دهد و زیارت می کند و می گوید: خانم شما وقتی نمی توانید طلبه ها و اطرافتان را اداره کنید، این قدر افراد را در اينجا جمع نکنید!! من براي تحصيل به قم آمدم و بیست و چهار ساعت گرسنه هستم و از حرم بیرون می آید. ایشان نقل می کرد که برگشتم به مدرسه و با یک حال خرابي كه داشتم، قصد داشتم ترک تحصیل کنم، وارد مدرسه که شدم خادم مدرسه حجتیه به من گفت: از بیت آيت الله العظمي بروجردی آمده بودند و تو را می خواستند. در ذهن خودم گفتم: آيت الله العظمي بروجردی با یک طلبه گمنام مثل من چه کار دارد! حتما اشتباه شده است. اعتنایی نکردم و رفتم داخل حجره کمی گذشت، خادم آمد و گفت مگر نگفتم آيت الله العظمي بروجردی با شما کار دارد؟! خادم بيت آيت الله العظمي بروجردی آمده جلوي در مدرسه ایستاده می خواهد شما را ببیند. رفتم پیش خادم.
گفت: آقای فلانی شما هستید؟
گفتم: بله
گفت: آيت الله العظمي بروجردی می خواهد شما را ببیند!! با هم رفتیم خانه آيت الله العظمي بروجردی، ـ حاج آقا احمد پیش کار آيت الله العظمي بروجردی ـ گفتند: آيت الله العظمي بروجردی با شما کار داشت. خیلی خوشحال شدم رفتم خدمت آن عالم بزگوار، نشستم و دست ایشان را بوسیدم ، و ایشان حال و احوال من را پرسيدند سپس گفتند: چه می خوانی، مدرسه در چه حالی است ؟ و پاکتی به من دادند. پاکت را گرفتم و دست آقا را بوسیدم. وقتی داشتم از اتاق خارج می شدم آيت الله العظمي بروجردی گفت: آقای فلانی حرم که مشرف شدید با خانم مودب رفتار کنید و اگر كاري يا نيازي داشتيد به خود من مراجعه كنيد!!
كاربران گرامي ميتواند جهت مشاهده
گزارش تصويري پنجاه و چهارمين سالگرد آيت الله بروجردي در مسجد اعظم قم
روي همين لينك كليك نمايند.