English | فارسی
پنجشنبه 27 مهر 1396
تعداد بازدید: 1320
تعداد نظرات: 0

دیدار آقای مهندس حسینی کاشانی مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم با حضرت آیت الله علوی بروجردی مدّظله العالی

دیدار آقای مهندس حسینی کاشانی مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم  با حضرت آیت الله علوی بروجردی مدّظله العالی



 

به نقل از پایگاه اطلاع رسانی کتابخانه حضرت آیت الله العظمی بروجردی قدس سره در ابتدای این دیدار آیت الله علوی بروجردی در سخنانی به اهمیت بحث کتابخانه ها و به ویژه کتابخانه های تخصصی پرداخته و اظهار داشتند تعداد کتابخانه های تخصصی استان قم نسبت به سالیان گذشته بسیار افزایش یافته و در حال حاضر نزدیک به سه میلیون جلد کتاب در این کتابخانه ها در درسترس محققان قرار دارد.

تولیت کتابخانه آیت الله العظمی بروجردی در ادامه سخنان خود به برخی مشکلات پیش روی کتابخانه های حوزوی و به ویژه کتابخانه های تخصصی از جمله گرانی کتاب و عدم دسترسی به منابع و کتاب های برخی ناشران خارجی اشاره کردند و افزودند با وجود این مشکلات، این مجموعه ها باید مستقل اداره شوند و متکی به بودجه های دولت نباشند.

 استاد درس خارج حوزه علمیه قم، استفاده از ظرفیت «وقف» و ایجاد و به کارگیری روش هایی در جهت عدم وابستگی کتابخانه ها به بودجه های دولتی را بسیار با اهمیت دانستند و تصریح کردند، ما نمی خواهیم مانند «جامعه الازهر مصر» که یک مجموعه دولتی است باشیم، مجموعه های حوزه باید مانند «واتیکان» مستقل از بودجه های دولتی اداره شوند، امکانات واتیکان در اختیار خود آنهاست و آنها می توانند به طور مستقل برای هر سال خود برنامه ریزی داشته باشند.

 

آیت الله علوی بروجردی در ادامه سخنان خود به ایجاد شرایط و بستر هایی در دولت های قبل اشاره کردند که امکان درخواست ردیف بودجه دولتی برای مسجد اعظم، موسسه و کتابخانه آیت الله العظمی بروجردی وجود داشت، اما مورد پذیرش این مجموعه ها قرار نگرفت و مجموعه های مربوط به آیت الله بروجردی همواره مستقل از بودجه های دولتی اداره شده اند و می شوند.

 

 تولیت کتابخانه آیت الله بروجردی پیرامون وضعیت کنونی کتابخانه های تخصصی قم خطاب به مدیر کل ارشاد قم فرمودند، جهت رفع موانع و مشکلات پیش روی کتابخانه ها اداره کل ارشاد ضروری است اقدام به ایجاد ارتباط با مراجع معظم تقلید در جهت رسیدگی به امور کتابخانه های حوزوی نماید.

 

همچنین ایشان با توجه به کمبود منابع و لزوم دسترسی محققان و پژوهشگران به انواع منابع اطلاعاتی، بر لزوم برقراری ارتباط و همکاری با کتابخانه های بزرگ کشور و جهان از جمله کتابخانه ملی ایران و کتابخانه های بزرگ دنیا از جمله کتابخانه موزه لندن، نیویورک، روسیه و کتابخانه های آسیای میانه و ....  تاکید کردند.

آیت الله علوی بروجردی در بخش دیگری از سخنان خود به وجود تعداد زیادی موسسات علمی، پژوهشی وفرهنگی در سطح قم اشاره کردند و افزودند در این موسسات فعالیت ها و کارهای موازی و غیر ضروری بسیاری در حال انجام است و این در حالی است که فعالیت ها و پروژه های اساسی و مهم بسیاری بر زمین مانده است.

ایشان افزودند ضروری است با برنامه ها،جلسات و همایش های مختلف شرایط حضور این موسسات را در کنار هم ایجاد نموده و زمینه همکاری و ارتباط میان آنها را در جهت استفاده صحیح از امکانات و منابع محدود در مسیری که باعث رفع نیازهای شیعه و کشور می گردد، فراهم ساخت.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به اقدامات موسسه آیت الله بروجردی پیرامون احیای آثار علمی حضرت آیت الله بروجردی مانند اسانید کافی،جامع احادیث شیعه و ... فرمودند این دست کارها در موسسات و به ویژه موسسه آیت الله بروجردی نیاز به حمایت دارد.

60 سال از رحلت آیت الله بروجردی گذشته، کتاب های رجالی این مرجع تقلید بزرگ شیعه در دسترس محققان و طلاب و اساتید حوزه علمیه نمی باشد.

ایشان خطاب به مدیرکل اداره ارشاد قم از لزوم ورود و حمایت های این اداره کل به مباحث مربوط به احیای آثار علمی همه مراجع بزرگ و اساتید حوزه علمیه قم سخن گفتند.

 ایشان افزودند طبق مبانی رجالی آیت الله خویی نزدیک به یک پنجم یعنی بیست درصد کتب اربعه و بر طبق مبانی رجالی آیت الله بروجردی چهار پنجم یعنی بیش از هشتاد درصد روایات کتب اربعه صحیح می باشند.

آیت الله علوی بروجردی با تجلیل از اقدامات حضرت حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی در ایجاد و گسترش کتابخانه های تخصصی در استان قم، فرمودند:

تجلیل از این شخصیت خوش فکر و تاثیرگذار یک امر ضروری و لازم‌ است.

 

در ادامه این دیدار آقای مهندس حسینی کاشانی مدیرکل  محترم اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی  قم در سخنانی با تایید سخنان آیت الله علوی بروجردی به حمایت  ارشاد اسلامی از کتب ارزشمند اشاره کردند و افزودند در این راستا سال گذشته بیش از یک میلیارد تومان کتب ارزشمند  خریداری شده است و در حال حاضر نیز امکان حمایت از کتب ارزشمند در مراحل قبل و پس از انتشار آثار علمی در اداره کل ارشاد قم وجود دارد.

 

ایشان با اشاره به ظرفیت های بالای قم در زمینه کتابخانه ها و به ویژه کتابخانه های تخصصی، به تشکیل مجمع تخصصی کتابخانه های استان قم "مکتا" اشاره کرده و تشکیل چنین مجموعه ای را بسیار با اهمیت ارزیابی کردند.

آقای حسینی کاشانی، برنامه تجلیل از آیت الله شهرستانی را به عنوان یکی شخصیت فعال حوزوی در تاسیس و گسترش کتابخانه های تخصصی، بسیار ارزشمند دانسته و آغازی برای برگزاری برنامه های بزرگتر ارزیابی کردند و از برگزاری همایش کتابخانه های تخصصی استان قم در هفته کتاب خبر دادند.

 

 ایشان در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب حوزه دین اشاره کرده و از ایجاد بسترهایی برای عرضه کتاب های خاص برای طلاب و اساتید حوزه علمیه درجهت پاسخ گویی به برخی شبهات و مسائل ویژه خبر دادند.

 

مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی قم در پایان این دیدار با اشاره به حضور بیش از 230 موسسه فرهنگی در قم از انجام اقداماتی در جهت جلوگیری از موازی کاری در این موسسات و صرف بودجه های اختصاص یافته در زمینه های مناسب خبر دادند.

تصاویر
  • دیدار آقای مهندس حسینی کاشانی مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم  با حضرت آیت الله علوی بروجردی مدّظله العالی
ارسال نظر جدید

نام

ایمیل

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیه حقوق این سایت متعلق به دفتر حضرت آیت الله علوی بروجردی می باشد. (1403)
دی ان ان