English | فارسی
چهارشنبه 23 فروردین 1396
تعداد بازدید: 841
تعداد نظرات: 0

بیانات حضرت آیت الله علوی بروجردی در دیدار با مدیر و جمعی از مدیران جهاد دانشگاهی واحد استان قم

بیانات حضرت آیت الله علوی بروجردی در دیدار با مدیر و جمعی از مدیران جهاد دانشگاهی واحد استان قم


آیت الله علوی بروجردی در دیدار با مدیر و جمعی از مدیران جهاد دانشگاهی واحد استان قم گفت: شناخت موضوعات فقهی مساله بسیار مهمی است که در زمینه مباحث علمی و فقهی از جمله در عرصه سلول های بنیادین اهمیت دارد.

وی افزود: امروزه ثابت شده است که مباحثی چون اشعه ها و انرژی های کرات و ساعات و روزهای خاص در انسان و طبیعت و جاندارن موثر است و به همین دلیل است که باید با رعایت این نکاتی که به شکل جالبی در شرع نیز در قالب روایات خاص توصیه شده است در مباحثی چون ناباروری به شکل علمی آنها را تبیین کرده و به عنوان مدل درمانی فیزیکی و متافیزیکی اسلامی آن را ارایه کرد.

این استاد حوزه با ذکر این مطلب که موضوع شناسی فقهی در عرصه درمان ناباروری بسیار حساس و دقیق است، اظهارکرد: یکی از مسایلی که در حل مباحث و مسایل فقهی در این گونه موارد وجود دارد آن است که این موارد و مباحث باید به شکل مو به مو و جز به جز بررسی شود و با ارایه دقیق مسایل از سوی کارشناسان آن فن به فقها، باب های علمی کاملا مشخص و مسایل نیز به همین روش اجتهادی حل شود.

علوی برجردی اظهارکرد: امروزه مسایل اقتصادی پیچیده ای در دنیا حاکم شده است که حل آنها نیازمند فهم دقیق مسایل است که مراجع عظام تقلید نیز با همین روش اجتهادی به صدور احکام می پردازند؛ امروزه احکام مرتبط به معاملات و بانکداری و بیمه و.... به شکلی تغییر پیدا کرده است که ماهیت شناسی آنها باید با شناخت دقیق موضوعات، آثار این معاملات در جامعه و شرع و مردم و..... مشخص شود.

وی گفت: اگر این موضوع شناسی به شکل دقیق انجام شود، بسیاری از مشکلات مرتبط با نازایی به شکل دقیق قابل حل است و کمتر نیز شاهد اختلاف فتوایی خواهیم بود؛ ارتباط نهادهایی چون جهاددانشگاهی واحد استان قم در این ارتباط در سالهای گذشته و اخیر  دقیق موجب شده که این مسایل در قم به این خوبی حل شده و مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری جهاددانشگاهی قم به این توفیقات برسد.

تولیت مسجد اعظم بیان کرد: در بسیاری از موضوعات از جمله مسایل اقتصادی و علمی و اجرایی و اجتماعی باید از علم روز کمک گرفت زیرا این راه را گذشتگان در کشورهای دیگر، بیش از چند صد سال پیموده و امروز به این مدل های آموزشی و رسانه ای و اقتصادی و... رسیده اند؛ این جریان در واقع سیره عقلا است که باید با شناخت این مباحث و با سنجه درست با منابع دینی از این روش ها در اقتصاد و نظام آموزشی کشور استفاده کرد.

وی گفت: امروزه گردش مالی در بانک ها و ارتباط آن با تولید به شکلی است که اگر این اعتبارات را نفی و نهی کنیم کل تولید از بین خواهد رفت زیرا صاحبان این مراکز پایه سرمایه خود را بر اعتبارات گذاشته اند؛ حال باید مباحث ربوی و مباحث دیگر را با تبیین دقیق و موضوع شناسی جزء به جزء بررسی کنیم و مشخص کنیم که در چه شکلی و در چه معاملاتی ربا انجام شده است.

آیت الله علوی برجردی با ذکر این مطلب که فقه ما در آستانه تحول است، اظهارکرد: پویایی مکتب اهل بیت(ع) نیز به همین نظام پویای فقهی است که بزرگان ما در صدها سال آن را بسط داده اند؛ خوشبختانه فقه ما در اضلاع مختلف در حال تکامل است و در عرصه مباحث اقتصادی و اجتماعی به حسب اینکه سیره عقلا را در بسیاری از این امور لحاظ می کند و آن را با سنجش دقیق علمی اندازه گیری و تجویز می کند به کمک جامعه اسلامی می آید.

این استاد برجسته حوزه علمیه با ذکر این مطلب که هنوز برای رسیدن به مطلوب راه زیادی در پیش داریم گفت: باید این روحیه تحقیق و تتبع در بین دانشجویان کشور ایجاد شود و این ارتباط باید به شکل مستمر بین دانشگاه و حوزه استمرار یابد.

وی گفت: متاسفانه سیستم آموزشی ما از گذشته تاکنون شاکله آن هنوز حفظ شده است، کارآمدی آنچنانی ندارد و مثال بارز آن نیز اجباری شدن دروسی است که امروز نه در زندگی ما کاربرد داشته و نه کسی آن را به خاطر دارد؛ ولی امروزه مدل های آموزشی در کشورهای مختلف، به شکلی است که از ابتدا روحیه پژوهش محوری و کنکاش و خلاقیت و سوال محوری در روحیه دانش آموزان تقویت می شود و به همین خاطر دانش آموزان به جای تلف کردن وقت خود در امور بی حاصل خلاقیت های خود را شکوفا می کنند.

وی عنوان کرد: امروزه اشکالی ندارد که این مدل های آموزشی را مطالعه کنیم و چیزی به آن بیافزاییم؛ زیرا اعتقاد داریم تولید علم به این معنی نیست تمام تولیدات جهانی را انکار کنیم و خودمان شروع به طرح ریزی مدل کنیم، بلکه باید آن مدل ها را که حاصل تجربه صدها ساله بشر را مطالعه و تلاش کنیم و چیزی به آن بیافزاییم؛ قطعا در نظام آموزشی نیز چنین مساله ای باید رخ دهد و با مطالعه دقیق این نظامات آموزشی باید سعی کنیم که مدل متعالی آن را ترسیم و هم در کشور خود عملی کنیم وهم آن را به دنیا ارایه کنیم.

وی در پایان بر لزوم ارتباط گیری نهادهای علمی حوزوی و دانشگاهی با مراکز علمی جهان به منظور ارایه تولیدات فاخر دانشگاه و حوزه به جهان و همچنین استفاده از نکات مثبت این نهادهای علمی تاکید کرد.
تصاویر
  • بیانات حضرت آیت الله علوی بروجردی در دیدار با مدیر و جمعی از مدیران جهاد دانشگاهی واحد استان قم
ارسال نظر جدید

نام

ایمیل

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیه حقوق این سایت متعلق به دفتر حضرت آیت الله علوی بروجردی می باشد. (1403)
دی ان ان