جایگاه والای حضرت زینب سلام الله علیها در جهان تشیع / نقش محوری آن حضرت در تبیین و پاسداری از نهضت عاشورا
آیتالله علوی بروجردی در ابتدای جلسه درس فقه امروز خود (چهارشنبه، 16 آبان ۱۴۰۳) که در آستانه ولادت حضرت زینب کبری (سلاماللهعلیها) برگزار گردید، ضمن اشاره به جایگاه والای آن حضرت، به بررسی شخصیت و ویژگیهای برجسته این بانوی بزرگوار پرداختند.
بسم الله الرحمن الرحیم
آیتالله علوی بروجردی در ابتدای جلسه درس فقه امروز خود (چهارشنبه، 16 آبان ۱۴۰۳) که در آستانه ولادت حضرت زینب کبری (سلاماللهعلیها) برگزار گردید، ضمن اشاره به جایگاه والای آن حضرت، به بررسی شخصیت و ویژگیهای برجسته این بانوی بزرگوار پرداختند.
ایشان بیان داشتند: شخصیت حضرت زینب کبری (سلاماللهعلیها) آنگونه که باید شناخته نشده است. زینب کبری، دومین شخصیت بانوی تاریخ شیعه است که پس از حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) جایگاهی والا در جهان تشیع دارد.
معظم له با تأکید بر اینکه حضرت زینب سلام الله علیها، نماد صبر و ایستادگی هستند، اظهار داشتند: حضرت زینب از سنین کودکی جایگاهی والا داشتند، ایشان خطبه حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) را نقل کردهاند و افرادی مانند ابنعباس از او روایت میکنند. حتی ابنعباس، با وجود سن کم حضرت زینب، هنگام نام بردن از او از عنوان «عقیلتنا زینب بنت علی بن ابیطالب» استفاده میکند. «عقیله» به معنای بزرگ، به معنای مدبر و صاحب تدبیر است و این نشاندهنده جایگاه والای ایشان در میان اصحاب و بزرگان است.
آیتالله علوی بروجردی با اشاره به نقش محوری حضرت زینب در حفظ و تبیین نهضت عاشورا، افزودند: آن حضرت از ابتدای وقایع کربلا، در روز عاشورا و پس از آن، همواره در کنار اهل بیت و در خدمت آرمانهای اسلام بودند. شاید بهترین توصیف از ایشان همان است که گفتهاند: «شریکة الحسین فی کربلا.» ایشان از ابتدا تا پایان واقعه عاشورا همراه امام حسین (علیهالسلام) بودند و پس از آن، به عنوان سخنگوی نهضت حسینی، نقش مهمی در افشای چهره ظالمان و رساندن پیام حق ایفا کردند.
ایشان تأکید کردند : شایسته است تا شناخت بیشتری از شخصیت حضرت زینب داشته باشیم؛ آن حضرت الگوی برجستهای در اجتماع و مقام دفاع از حق و حقیقت است و لازم است در این دو عرصه ایشان را الگوی خود قرار دهیم.
آیت الله علوی بروجردی در بخش دیگری از سخنان خود ابراز داشتند: هرچند مکان دقیق دفن حضرت زینب مشخص نیست، اما آرامگاههای منسوب به ایشان در سوریه و مصر، اگر مدفن ایشان هم نیست، اما مقام زینب کبری هست؛ باید توجه داشت که این نماد احترام به مقام والای این بانوی بزرگوار در دل جهان اسلام است و لذا این مکانها، نمادهای زنده نگه داشتن یاد اهل بیت هستند و باید مورد احترام و تجلیل قرار گیرند.
ایشان در پایان به ویژگیهای معنوی حضرت زینب سلام الله علیها اشاره کرده و اظهار داشتند: توسل به حضرت زینب کبری علیها السلام، در میان مسلمانان جایگاه ویژهای دارد و ایشان همواره مورد توجه و توسل بودهاند.